Idea Perniagaan Mikro

USD $ 15.19

Buku ini merupakan huraian tentang bidang keusahawanan di Malaysia dengan memfokuskan kepada aktiviti dalam perniagaan mikro. Minat dan sambutan terhadap perniagaan mikro semakin besar dan berkembang pesat. Idea-idea perniagaan mikro yang dipaparkan dalam buku ini merupakan langkah-langkah awal bagi `menjuarai’ perniagaan yang tidak memerlukan modal besar. Antara perniagaan ini ada yang bermula dengan modal RM1 sehinggalah untung RM1 juta setiap bulan.

Biar apa pun yang mereka usahakan, pembelajaran terbesar ialah mencontohi semangat dan daya juang mereka untuk berusaha sedikit demi sedikit sehingga menjadi kaya-raya. Ada yang bermula dengan berniaga kecil-kecilan, seterusnya menjadi tauke besar dan memiliki beberapa buah gerai dan bangunan sendiri.

Additional information

Type

Hardcopy

Authors

Mohd Taib Dora, Mohamad Zahir Zainudin, Ruziah Ali

ISBN

978-967-0257-17-4

Delivery

1-2 weeks for Malaysia
5-8 weeks for Worldwide

UTem Press was established in October 2002 under the responsibility of the Chancellery Office publishes materials and print graphics for promotional purposes of the university. On 1 November 2004, it was promoted as a Centre of Responsibility (CoR) and serves as One Stop-Centre to publish educational materials, product graphics and multimedia products of the university. In 2010 a new restructuring occurred along with the development in the field of publication where we were divided into two parts, the Division of Administration and the Division of Editorial and Marketing. While the editorial division has been divided into 5 units. In 2015, University Press has expanded its services with the 7 main service components for university needs.